miercuri, 27 martie 2013

Instalarea sistemelor de incalzire prin pardoseala

Incalzirea radianta prin pardoseala functioneaza pe principiul radiatiei termice. Un exemplu simplu de radiatie termica este soarele, sau becul. Energie electrica este utilizata pentru incalzirea pardoselilor, iar caldura este distribuita de-a lungul camerei, prin radiatie termica.

Instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala se realizeaza prin diferite metode, in functie de locul de instalare, daca doriti instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala in constructii noi, sau in constructii vechi. Modalitatile de instalare pot varia de la producator la producator, dar principiul este acelasi. Sunt disponibile doua tipuri de instalatii pentru incalzirea prin pardoseala: electrice si pe baza de apa.

Sistemul electric de incalzire prin pardoseala se poate monta sub pardoseli acoperite cu gresie, parchet si chiar sub covoare sau mochete. Acest sistem de incalzire nu este recomandat pentru incalzirea unor spatii foarte mari.
Instalarea sistemelor de incalzire prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala pe baza de apa sunt recomandate pentru instalarea in case noi in care nu au fost montate usile. Dace se instaleaza in locuintele unde au fost deja montate usile, sunt necesare anumite modificari, deoarece pardoselile vor fi mai inalte si usile nu se vor mai inchide.

De ce trebuie sa tii cont inainte de instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala

Desi aceste sisteme pot fi instalate chiar de dumneavostra daca cititi instructiunile si aveti anumite indemanari, este recomandat sa apelati la un specialiast in acest domeniu. Firmele specializate ofera servicii profesionale pentru montare, consultanta in vederea alegerii sistemului potrivit pentru locuinta dumneavoastra si garanteaza o functionare fara probleme.

Pentru o functionare eficienta trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

1. Cat de eficienta este izolatia termica a locuintei in care vreti sa instalati sistemul de incalzire prin pardoseala?
2. Ce surse de energie vor fi utilizate pentru alimentarea instalatiei? Daca va ganditi sa instalati un sistem electric trebuie sa tineti cont de costurile energiei electrice din zona dumneavoastra geografica? Pentru reducerea costurilor cu energia electrica este recomandat sa investiti intr-un sistem de panouri fotovoltaice.
3. Trebuie sa tinem cont de tipul pardoselii sub care se face instalarea, deoarece in general mocheta are un efect izolant, parchetul din lemn masiv si gresia sunt cele mai bune solutii pentru un sistem de incalzire prin pardoseala.
4. Daca va ganditi sa instalati un sistem de incalzire pe baza de apa, este recomandat sa achizitionati si un sistem de panouri solare pentru incalzirea apei, sau daca nu va permiteti aceasta investitie un boiler pe baza de lemne este o alta metoda mai economica.

Sistemele de incalzire in pardoseala ofera o caldura confortabila, sunt silentioase in timplul functionarii, prietenoase cu mediul si cel mai mare avantaj este atunci cand va treziti dimineata nu trebuie sa va puneti picioarele pe o podea rece.

joi, 21 martie 2013

Placare cu marmura de calitate

Placare cu marmura si granit de calitate
Articolul de fata ofera sfaturi si indrumari pentru placare cu marmura de calitate, care sa va ofere garantia unei lucrari stabile si rezistente in timp, tuturor acelora dintre voi care vor sa faca asta singuri, fara ajutor profesionist.

Primul pas este aplicarea uniforma a adezivului pe toata suprafata placii, asa incat, atunci cand presam placa, adezivul in plus va curge de sub aceasta si va putea fi indepartat. Tot legat de adeziv, urmatorul sfat pe care vi-l oferim este acela de a alege un adeziv special pentru marmura, un adeziv mai elastic si mai rezistent la actiunea temperaturilor scazute si la inghet. Acest adeziv elastic se va aplica pe spatele placii, in strat uniform de 4-6 mm, iar placa se va lipi; apoi vom presa pana cand se intareste adezivul, pentru ca placa sa nu cada de pe perete. Cu ajutorul unei pensule vom indeparta cu foarte mare atentie excesul de adeziv de pe placa.

De asemenea, si conditiile atmosferice sunt foarte importante; trebuie sa avem grija ca locul in care au fost montate placile de marmura sa fie ferit de ploaie, cel putin o zi dupa montaj. Zona placata trebuie sa se usuce complet, inainte sa fie udata de ploaie sau de alte intemperii. In aceeasi idee, pentru ca aderenta sa fie optima, placile trebuiesc ferite de ploaie si umezeala si cu 24 ore (cel putin) inainte de a fi montate. De altfel, montajul corect se realizeaza la o temperatura cuprinsa intre 5 si 25 grade Celsius.

Pentru detalii suplimentare referitoare la placare cu marmura, granit sau travertin contactati Mg Stone!

luni, 11 martie 2013

Elemente ce asigura structura de rezistenta a unei case

Structura de rezistenta a oricarui imobil se bazeaza pe doua tipuri de elemente: orizontale si verticale. Elementele orizontale sunt planseele, grinzile si consolele. Elementele verticale sunt stalpii si zidurile. Odata cu aceste elemente, merita mentionate si alte elemente ce asigura structura de rezistenta a unei case: fundatia propriu-zisa, sarpanta pentru acoperis, centura casei, planurile pentru armare si cofraj si samburii de beton armat.

Structura de rezistenta a casei
Structura de rezistenta a casei este cea care sustine greutatea casei insasi, actiunea eventualelor forte seismice, starilor atmosferice neprielnice care ar putea sa-i afecteze bunastarea, si trepidatiile. Tot structura de rezistenta este cea care preia greutatea constructiei insasi, dar si greutatea utila (piese de mobilier si persoane) prin plansee si prin grinzi, transmitand-o astfel, la pereti si stalpi; stalpii transmit aceste greutati, prin fundatii, in sol.

O alta componenta extrem de importanta pentru structura de rezistenta a casei este centura. Aceasta se gaseste sub tencuiala. Rolul sau este sa “lege” zidurile verticale, sa adune casa, transformand-o intr-un tot unitar. Fara aceata centura, structura de rezistenta ar fi incompleta, si deci, ineficienta.

Calitatea materialelor de constructii cu care alegi sa-ti construiesti casa nu trebuie sa fie motiv de economie. Urban Art nu recomanda achizitionarea de produse de slaba calitate, neomologate sau necertificate de catre autoritatea in domeniu. O lucrare care urmeaza indeaproape proiectul unui inginer structurist cu experienta, ales in urma unor recomandari si dupa un portofoliu reprezentativ, poate rezista unui cutremur cu magnitudinea de pana la 8 grade pe scara Richter. Altfel, ganditi-va ca faceti economie la materiale, dar va puneti in pericol viata dumneavoastra si pe cea a apropiatilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la cele mai importante elemente ale structurii de rezistenta a caselor, contactati-ne fara ezitare, avem cele mai potrivite tehnici si cei mai priceputi ingineri care sa va ajute sa va dezvoltati proiectul casei ideale intr-unul realist, cu maxima rezistenta.