luni, 27 mai 2013

Toalete ecologice pentru evenimente - sfaturi si recomandari


De orice tip este evenimentul organizat, daca se desfasoara in aer liber chiar si pentru o sigura zi sau seara, este absolut necesar ca in apropiere sa existe sa existe toalete ecologice pentru ca spectatorii sa nu fie nevoiti sa plece sau sa se foloseasca de domeniul public in scopuri indecente.
In functie de dimensiunile evenimentului, de durata sa si de numarul de persoane asteptate, se va calcula si numarul de toalete ecologice de care este nevoie pentru a nu forma o coada interminabila daca sunt putine si a nu abuza de bazinele de retinere, ce sunt totusi limitate.
Ca ultima recomandare, toaletele ecologice este bine sa fie situate in afara multimii, intr-un loc mai retras, in coltul opus celui in care se serveste mancare sau bautura, eventual delimitate de un gard penru a oferi putina intimitate oriunde v-ati afla.

joi, 23 mai 2013

Cum vopsesti o usa de interior


Usile de interior sufera o multime de schimbari pe parcursul utilizarii, de aceea cand vine vorba de vopsitul acestora trebuie sa tineti cont ca materialele pe care le alegeti trebuie sa fie de calitate pentru a imbunatati aspectul usii, dar si pentru a fi mai usor de intretinut.
Inainte de a incepe vopsirea trebuie sa curatati suprafata cu apa si detergent special pentru lemn, daca este cazul, si sa acoperiti cu o folie de plastic manerele usii si geamurile.
Daca usa are crapaturi este indicat sa le acoperiti cu un chit special pe care il gasiti in magazinele specializate, va usurati astfel munca si rezultatul final este mai bun.
Puteti incepe vopsirea usii imediat dupa spalarea acesteia, pentru asta aveti nevoie de o pensula subtire si de un trafalet din burete, va usureaza foarte mult munca, scurteaza timpul pe care il petreceti facand aceasta activitate si nu lasa dungi de vopsea.
Vopseaua se usuca in aproximativ 12 ore, in functie de calitatea acesteia si de firma, dupa aceasta perioada puteti sa desfaceti folia de pe manere si geamuri si puteti folosi in siguranta usa.
Puteti curata manerele usii de interior cu o carpa umeda, daca le-ati murdarit de vopsea va recomandam sa folositi diluant doar daca materialul din care sunt realizate este de calitate, altfel riscati sa se pateze.
In stanga aveti o imagine cu o usa si cateva indicatii care se aplica doar daca folositi o pensula, daca ati gasit acel trafalet despre care vorbeam mai sus, nu veti avea probleme.

vineri, 10 mai 2013

Cum aleg un sistem de iluminat pentru exterior?

Alegerea unui sistem de iluminat pentru exterior nu este foarte dificila, trebuie doar sa stiti de cata
lumina aveti nevoie pentru a opta pentru ceva pe masura. Cand nu este vorba despre iluminatul stradal,
curtea, o puteti lumina fie cu aplice fie cu spoturi led montate pe zidurile casei sau pe gardul ce va
delimiteaza curtea si veti avea lumina suficienta si pe timpul noaptii daca doriti sa mai petreceti la aer.

Daca aveti gradina, o puteti decora cu pitici de gradina cu led sau baghete cu led ce se incarca la soare
urmand ca apoi, pe timpul noptii sa dea o lumina placuta alba sau colorata in toata curtea. Aceasta
lumina nu este una puternica ci una de veghe dar care creaza o atmosfera deosebita si linistitoare.

In functie de ce planuri aveti in ceea ce priveste curtea sau gradina dumneavoastra puteti alege un
sistem de iluminare mai puternic sau mai slab dar intodeauna economic si ecologic datorita unora dintre
piesele pentru iluminat care se incarca cu energie solara.